Maak een afspraak via 06-22406832

Loopbaancoaching: gesprekken die werken

In mijn praktijk hoor ik zo vaak: ‘Ik stap ’s ochtends vaak met tegenzin uit bed om vervolgens naar mijn werk te gaan’. Dat is natuurlijk niet hoe het zou moeten gaan. Dit kan door verschillende oorzaken komen en zelfs klachten geven. Van het voelen van spanning, het er tegenop zien om weer met bepaalde collega’s te moeten werken tot het ’s avonds uitgeput thuiskomen en totaal geen energie meer hebben. Je hoort zo vaak mensen zeggen dat ze niet blij zijn met hun huidige werk maar zelf de stap om verder te kijken niet durven te nemen. Of dat ze graag iets heel anders zouden willen gaan doen maar geen idee hebben hoe ze daarmee aan de slag moeten. Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat ze zelf de regie moeten pakken. Iedereen is immers verantwoordelijk voor zijn eigen (werk)geluk.

Een loopbaancoach kan van enorme waarde zijn in dergelijke situaties en hét verschil maken.

We weten allemaal dat een gelukkige medewerker met veel meer plezier zijn werk doet en betere resultaten haalt.

 

Loopbaancoaching

Een loopbaancoach kan door het voeren van de juiste gesprekken en het maken van een persoonlijke analyse inzicht geven in ieders talenten. Daarnaast is zij in staat om goed in beeld te brengen waar uitdagingen en valkuilen van de medewerker liggen. Soms kunnen een aantal gesprekken al enorm verhelderend werken en mensen net dat zetje geven dat ze nodig hebben. Bijvoorbeeld om een bepaalde training of cursus te gaan volgen of zelfs van werkgever of beroep te wisselen.

Momenteel geldt er een subsidie voor 45+ers met betrekking tot gratis ontwikkeladvies (en duurzame inzetbaarheid) die erg interessant is voor werkgevers. Benieuwd hoe dit werkt? Ik kom het graag bij jullie toelichten.