Maak een afspraak via 06-22406832

NL leert door! Gratis ontwikkeladvies dankzij subsidie van de overheid

Vanaf 1 december stelt de overheid weer subsidie beschikbaar voor ontwikkeladvies. Meld je alvast aan voor de wachtlijst!

“NL leert door” Gratis ontwikkeladvies dankzij subsidie van de overheid. Het ontwikkeladvies kost jou niets! Hieronder lees je hoe het werkt.

Waarom een ontwikkeladvies?

Door de coronacrisis hebben sommige bedrijven en sectoren het heel zwaar. Andere bedrijven hebben juist meer werknemers nodig. Om werkgevers én werknemers te helpen, heeft de overheid een subsidie voor ontwikkeladvies in het leven geroepen: “NL Leert Door”.

Dankzij deze subsidie kan er gratis ontwikkeladvies aangevraagd worden. Een mooie gelegenheid om te ontdekken welk werk bij je past, waar je nog in kunt ontwikkelen én wat je mogelijkheden zijn op de huidige arbeidsmarkt. Een goede coach kan je helpen een volgende stap te zetten in de zoektocht naar werk waar je blij van wordt. Of dat nu in een bedrijf is waarin iemand al werkzaam is of juist heel ergens anders.

Wanneer kom je in aanmerking voor ontwikkeladvies?

Je kunt gebruikmaken van het ontwikkeladvies als je:

  • een baan nodig hebt en wilt weten wat je mogelijkheden zijn;
  • twijfelt of je huidige baan nog wel bij je past;
  • wilt weten waar je mogelijkheden en kansen liggen voor in de toekomst;
  • je verder wilt ontwikkelen maar niet goed weet hoe je dit aan moet pakken.

Belangrijk is dat je tussen de 18 en de pensioengerechtigde leeftijd bent en een relatie hebt tot de arbeidsmarkt. Of je nu werknemer, ZZP’er, ondernemer, flexwerker of werkzoekende bent. Het maakt niet uit of jouw organisatie is getroffen door de crisis of dat de wens om je te oriënteren puur vanuit jezelf komt: door de subsidie is het ontwikkeladvies gratis voor iedereen!

Het Ontwikkeladviestraject stelt je in staat om met een frisse blik naar je toekomstige mogelijkheden te gaan kijken. Het helpt je bijvoorbeeld om inzicht te krijgen in jouw drijfveren, talenten en kwaliteiten, ontwikkelpunten, interesses, vervolgrichtingen qua functies en beroepen en het combineren van werk en privé. Bovendien krijg je meer inzicht in je huidige arbeidsmarktkansen.

Na afloop van het traject heb je helder waar jouw mogelijkheden voor werk liggen en hoe je daar verder richting aan kan geven. Je sluit het traject af met een concreet ontwikkelplan én met energie om stappen te zetten!

Dit gratis loopbaantraject heet officieel ‘Ontwikkeladvies’ en valt onder de subsidieregeling ‘NL leert door’ van het Ministerie van SZW. Voor het aanvragen van de subsidie hoef je helemaal niets te doen, dat regelen wij voor je.

 

 

 

De subsidiepot is beperkt dus wees er snel bij en meld je vandaag nog aan voor de wachtlijst!

Ben je tevreden met je werk, maar heb je het gevoel dat je jouw talenten te weinig gebruikt en dat er meer in zit? Of heb je een ander loopbaanvraagstuk? Ook dan ben je van harte welkom!

Hoe werkt een ontwikkeladvies bij SJ Coaching & Recruitment?

Vanaf nu kun je je aanmelden voor onze wachtlijst. We verwachten dat het storm gaat lopen met aanvragen op 1 december, daarom hebben we alvast een wachtlijst aangemaakt. Zodra de subsidieregeling door de overheid open is gezet, gaan wij je aanmelden voor de subsidie.

Na de formele aanmelding bij de subsidieregeling op 1 december nemen wij contact met je op. Wij spreken het traject door en sturen je aanvullende informatie op. We starten met het traject in januari 2021. Het traject duurt in totaal één maand. Tijdens het telefoongesprek worden de afspraken al vastgezet. Je hebt de mogelijkheid om 2 x 2 uur in te plannen of 2 x 1,5 uur en nog 1 x een uur.

In het ontwikkeladvies traject voer je een aantal één-op-één gesprekken met een loopbaanadviseur, dit kan online of face to face. Samen kijken wij naar je huidige werk, naar wat je kunt, wat je leuk vindt, en naar wat je in de toekomst zou kunnen. Je maakt digitaal een arbeidsmarktscan, waarbij wordt gekeken naar reële opties op de arbeidsmarkt met jouw kennis en ervaring.

De coach helpt je om nieuwe plannen in gang te zetten. Aan het einde van het traject krijg je een verslag van de gesprekken en heb je zelf een actie-/ontwikkelplan geschreven waar je de komende tijd aan kunt werken.

Samen met de loopbaancoach ga je 4 uur aan de slag, waarin je online assessments maakt en meerdere individuele gesprekken voert, waarin het volgende aan bod komt:

  • Waar sta je nu en wat zijn je toekomstmogelijkheden?
  • Persoonsprofiel – competenties, kwaliteiten en vaardigheden.
  • Wat is voor jou belangrijk als het gaat om uren, reistijd, locatie e.d.
  • Oriëntatie op de toekomst.
  • Arbeidsmarktscan.
  • Ontwikkelplan: jouw acties voor de korte en lange termijn.

Offline of online, allebei is mogelijk.

Deelname is vrijwillig en in een veilige omgeving

Deelname aan het loopbaan ontwikkeladvies is volledig op vrijwillige basis. Wat tijdens het ontwikkeladvies wordt besproken, blijft een zaak tussen jou en je loopbaancoach. Jouw werkgever wordt dus niet geïnformeerd over jouw deelname en de resultaten van het ontwikkeladvies. Je mag zelf weten of je dit met jouw leidinggevende bespreekt of niet.

Aanmelden

Wil jij aan de slag met je eigen ontwikkeling? Meld je dan z.s.m. aan via dit aanmeldformulier en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op!