Brianda

Brianda Positieve kijk en relativeringsvermogen

Ik begon mijn loopbaantraject bij Simone in een periode dat ik weinig energie had en eigenlijk geen idee had wat ik aan het doen was als het aankwam op het zoeken naar werk. Ik was aan het solliciteren om het solliciteren en zelf dat moest uit mijn tenen komen. Ondertussen zag ik de weken voorbij vliegen, waardoor ik een enorme druk voelde en het lastig vond om positief te blijven.

Met Simone heb ik pas op de plaats gemaakt en als eerste overzicht gecreëerd. Ik voelde me gehoord en het luchtte me op om mijn verhaal te kunnen doen, waarbij Simone me hielp met conclusies trekken (over mijn werkervaringen, waarom de situatie was zoals die was) en relativeren (punten waar ik in dit proces allemaal tegenaan liep). Vanuit hier ontstond de ruimte om bij mijzelf te beginnen in plaats van alle eisen uit vacatures als vertrekpunt te nemen. Simone geeft, naast alle vragen die ze stelt tijdens de gesprekken, ook constant feedback. Dit heeft me enorm geholpen met het opstellen van een profiel van mijzelf en een overzicht te maken van mijn sterke kanten en ontwikkelpunten. Simone hield hierin voor mij echt de rode draad vast. Het selecteren van geschikte vacatures werd hierna ook ineens een stuk makkelijker, net als het schrijven van sollicitatiebrieven.

Eigenlijk al vanaf het begin van het traject merkte ik dat de gespreken met Simone me energie gaven. Langzaam aan werd het hele proces en de zoektocht ook weer een beetje leuk. Ik kon er naar uit kijken om alles wat ik gedaan had met Simone te bespreken. Tot op het laatste gesprek vond ik het heel fijn om advies te vragen over hoe bepaalde dingen aan te pakken.

Kwaliteiten:

  • Het vast houden van de rode draad. Het viel me op dat waar we het ook over hadden (of dit nu over situatie ging uit mijn werkverleden of hoe ik nu met dingen om ging of ergens tegenaan keek), je haalde daar altijd iets uit wat je weer terugbracht naar bijvoorbeeld een kwaliteit of waarde. Zelf had ik dan vaak nog helemaal geen link gelegd of zag ik dat niet zo. Ik zag dit eigenlijk altijd als positieve feedback.
  • Het contact aangaan, er écht voor iemand zijn, oprechte betrokkenheid en interesse (altijd terugvragen hoe iets is gegaan of nog even een berichtje om succes te wensen op de dag dat je een gesprek hebt);

Positieve kijk en relativeringvermogen. Gesprekken met jou voelde vaak als een opkikker. Daar waar ik kon denken ik problemen en onmogelijkheden, kon jij dit in het juiste perspectief zetten en vanuit mogelijkheden bekijken. Dit werkte voor mij motiverend.