Maak een afspraak via 06-22406832

Vergroot je communicatievaardigheden!

…Jij doet me denken aan…
…Als je zo naar me kijkt dan…
…Maar dat heb je me niet verteld?
…Ik dacht dat het een heel gedetailleerd rapport moest zijn…
…Wat betekent het nu concreet wat je zegt?

Effectief communiceren met elkaar valt nog niet mee. Er is al snel ruis op de lijn. Je blijkt elkaar toch niet zo goed te begrijpen als je dacht. Kan gebeuren natuurlijk. Alleen op de werkvloer kan een misverstand wel vervelende gevolgen hebben. Tijd om je communicatievaardigheden te vergroten!

We praten langs elkaar heen
Hoe kan het toch dat je al snel langs elkaar heen praat? Dat je elkaar denkt te begrijpen, maar je toch de woorden verkeerd uitlegt. Dat je je een heel ander beeld vormt van de situatie.
Ieder mens heeft een unieke waarneming van de wereld. De ‘‘echte’’ werkelijkheid bevat veel meer informatie dan we daadwerkelijk kunnen bevatten. We kijken als het ware door onze eigen bril. Voortdurend zijn we informatie aan het weglaten, vervormen en generaliseren. Dat is ook nodig want anders zouden we overspoeld raken door miljoenen prikkels tegelijk.

Selectieve informatieverwerking
Je kunt je voorstellen dat je zintuigen hier een belangrijke rol in spelen. Een andere vorm van filtering vindt plaats door selectieve informatieverwerking. Op basis van je overtuigingen, waarden en herinneringen bepaal je (grotendeels onbewust) welke informatie relevant is en welke niet. Taal speelt hierin een belangrijke rol. Onze taal stuurt onze waarneming. Je geeft met taal betekenis aan de dingen om je heen.

communicatietraining; communicatie op de werkvloer; vergroot je communicatievaardigheden

Effectieve communicatie
– Wil je effectiever communiceren en diepere connecties opbouwen?
– Zoek je manieren om je boodschap helder en overtuigend over te brengen?
– Benieuwd hoe je misverstanden kunt voorkomen en relaties kunt verbeteren?
– Wil je ontdekken wat essentieel is voor het bereiken van je doelen?

Vergroot je communicatievaardigheden!
Yvette Schmitz en ik nodigen je van harte uit voor onze training ‘Communicatie op de werkvloer’ op maandag 9 september. In deze training geven we je de tools om helder en krachtig te communiceren. Nieuwsgierig hoe deze inzichten jouw communicatievaardigheden vergroten? Zet deze datum alvast met grote letters in je agenda! Want we gaan er een bijzondere dag van maken, voor een bijzonder zachte prijs. Kom gerust met een collega zodat jullie na de zomer vlammend van start gaan!

Interesse? Laat een berichtje achter, dan houd ik je op de hoogte! Als je dat wilt zet ik je vast op de wachtlijst.