Sollicitatieondersteuning

Ik kan je helpen bij het solliciteren naar een (andere) baan. Dit kun je om verschillende reden doen. Misschien ben je toe aan een nieuwe uitdaging of wil je heel bewust aan je eigen ontwikkeling werken. Tegenwoordig komt het vaak voor dat bedrijven reorganiseren en kies je zelf niet voor een andere baan. Bij al deze situaties blijkt solliciteren vaak een lastige klus want er zijn veel zaken waar je over na moet denken bij het solliciteren. Het kan dus heel fijn zijn dat ik met je meekijk en meedenk als je gaat solliciteren.

Werkomgeving

Ik begin met kijken waar je interesses ligt qua werk en bij welk soort bedrijven je graag zou willen werken. Het is belangrijk dat je werkzaamheden doet die bij je passen en waar je goed in bent. We gaan op zoek naar jouw talent. Het is ook erg belangrijk dat het bedrijf waar je komt te werken goed bij je past en waar jij je goed op je plek.

Testen
Ik kan je een uitgebreide loopbaan-scan aanbieden. Door het maken van deze loopbaanscan krijg je inzicht in jouw drijfveren en talenten en wordt duidelijk waar jij gemotiveerd van raakt.

Een eerste indruk is essentieel

Tijdens de sollicitatie ondersteuning besteed ik aandacht aan hoe jij jezelf presenteert op de arbeidsmarkt. We gaan bijvoorbeeld kijken waar je vacatures kunt vinden en hoe belangrijk jouw netwerk daarbij is. Aan het einde van dit traject heb jij een:

  • Een goede sollicitatiebrief
  • Een overzichtelijk CV (curriculum Vitae)
  • Voorbereiding sollicitatie gesprek
  • Essentieel is die eerste indruk die een bedrijf van jou krijgt. Die kans krijg je namelijk maar 1 keer en ik help jou daar graag bij!