Maak een afspraak via 06-22406832

Werken is gezond, het houdt ons betrokken en actief. Maar is dat altijd zo?

Werk kan ook ongezond zijn. Wanneer werk niet bij een medewerker past of wanneer werknemers werken onder (te) grote druk kan dit op langere termijn klachten veroorzaken. Ik sprak laatst iemand die bij zijn sollicitatiegesprek de vraag kreeg: “Hoe gaan wij over een tijd op een nette manier uit elkaar?”. Als loopbaancoach vind ik dit een geweldige vraag.

Vaak blijven mensen te lang bij een werkgever vanuit veiligheid of loyaliteit.

Wat ze vaak niet beseffen is dat ze er op den duur klachten door krijgen. Dat je energie minder wordt en je prikkelbaarder bent. Dat is het ideale moment om een loopbaancoach in te schakelen, bijvoorbeeld door als werkgever een outplacementtraject in te zetten. Bij een outplacementtraject maak ik een analyse van de medewerker en help ik hen helder te krijgen: ‘wie ben ik, wat kan ik en wat wil ik’. Als een medewerker dat duidelijk heeft dan kan ik samen met de medewerker gericht op zoek gaan naar de juiste werkgever én de juiste baan.

Energie

Bij reorganisaties word ik ook regelmatig ingezet om outplacementtrajecten te begeleiden. De medewerkers begeleid ik dan van werk naar werk. Het is geweldig om te zien dat mensen weer op een goede plek terecht komen én gelukkig worden.

Om de overstap naar een andere baan makkelijker te maken kan de transitievergoeding worden ingezet die een medewerker meekrijgt bij einde van een arbeidsovereenkomst door de werkgever. In dat geval is de vergoeding belastingvrij.

Onder het genot van een kop koffie stel ik me graag persoonlijk voor en kunnen we bespreken wat outplacement voor jullie organisatie kan betekenen.